4,7311,83

Graikiniai riešutai pasižymi vienu didžiausiu baltymų kiekiu iš visų riešutų,  taip pat pasižymi ir dideliu polinesočiųjų riebalų rūgščių kiekiu.

 

Išvalyti
graikiniai
Graikiniai riešutai

Graikiniai riešutai.

Sudėtis: graikiniai riešutai (100%).

100 g produkto maistinė ir energetinė vertė: 2700 kJ / 654 kcal. Riebalai – 65,2 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 6,56 g; angliavandeniai – 13,7 g, iš kurių cukrų – 2,6 g; skaidulinės medžiagos – 6,7 g; baltymai – 15,2 g; druska – 0,02 g.

Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.

Reali produkto spalva gali nežymiai skirtis nuo pateiktos nuotraukoje.

 

Graikinių riešutų nauda

Persiški riešutai – taip nuo seno buvo vadinami aplink Kaspijos jūrą paplitę graikiniai riešutai, kuriuos dar IV amžiuje romėnai atvežė į Europą. Graikinis riešutmedis plačiai paplitęs daugelyje Europos šalių. Lietuviai taip pat jau mokosi auginti šį riešutą.  Graikiniai riešutai kelia didelius iššūkius augintojams – po pasodinimo tik į penktus ar net septintus metus graikinis riešutmedis duoda derlių. Tačiau laukti ir investuoti tikrai verta verta.

Lietuviai per metus suvartoja apie 200 tonų graikinių riešutų. Su graikiniais riešutais gaunami  vitaminai, antioksidantai  yra svarbūs mūsų imuninei organizmo funkcijai, kovai su laisvaisiais deguonies radikalais, smegenų veiklai, bei uždegiminiais organizmo procesais. Graikiniai riešutai gerina mąstymą, stiprina organizmą. Graikiniai riešutai pasižymi vienu didžiausių baltymų kiekiu iš visų riešutų. Graikiški riešutai turi didelį kiekį polinesočiųjų riebalų rūgščių.  Vienoje  riešutų užkandžio porcijoje (30 g) yra net 10 g polinesočiųjų riebalų rūgščių, o iš jų – net 500 mg organizmui labai reikalingų omega – 3 riebalų rūgščių.

Žmogaus organizmas pats negamina polinesočiųjų riebalų rūgščių, todėl jų turime gaut su maistu. Svarbiausios iš jų  yra omega 3 ir omega 6.

Labai svarbu mokėti  atskirti šviežius bei sveikus riešutus. Rugpjūčio pabaigoje pradedamas nuimti graikinių riešutų derlius. Šviežūs graikiniai riešutai būna patys šviesiausi, nekartūs, charakteringo skonio, perlaužto branduolio spalva balta, ne gelsva. Rekomenduojama per dieną suvartoti apie 30 gramų graikinių riešutų, jais keisti mažesnę maistinę vertę turinčius užkandžius. Graikinio riešuto luobelėje glūdi daugiausia antioksidantų, kuri nors ir kartoka, bet labai naudinga sveikatai, todėl jos šalinti nerekomenduojama.

Svoris g.

, ,

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Graikiniai riešutai”