2,105,25

Džiovinti natūralūs abrikosai – labai gardus bei saldus užkandis skanumynų mėgėjams! Tinka skanauti vienus arba gardinti desertus, įvairius kepinius.

 

Išvalyti
Natūraliai džiovinti abrikosai
Natūraliai džiovinti abrikosai

Natūraliai džiovinti abrikosai

100 g produkto maistinė ir energinė vertė: 1008 kJ/241 kcal; riebalai – 0,8 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 0 g, angliavandeniai – 58,85 g, iš kurių cukrų – 28,8 g, skaidulinės medžiagos – 7,3 g, baltymai – 1,5 g, druska – 0 g. Vartoti atsargiai: gali pasitaikyti kauliukų ir jų nuolaužų.

Rekomenduojama prieš valgant nuplauti.

Kilmės šalis: Turkija

Apie produktą

Natūraliai džiovinti abrikosai yra tamsios spalvos, juose gausu karotenoidų (vitamino A), vitamino E, skaidulinių medžiagų, vario, geležies, silicio ir kitų naudingų medžiagų. Abrikosai Centrinėje Azijoje auginami nuo antikos laikų. Sudžiovinti vaisiai į Europą buvo gabenami šilko keliu. Iki dvidešimtojo amžiaus abrikosai, taip pat ir džiovinti abrikosai buvo labai mėgiamas produktas Osmanų, Persų ir Rusijos imperijose. Dėl gražios auksinės jų spalvos abrikosus vadindavo „saulės kiaušiniais“.

Kilmė

Ilgą laiką džiovinti abrikosai kelivo po visą pasaulį būtent iš Kalifornijos (JAV), kuri buvo viena didžiausių džiovintų abrikosų gamintojų pasaulyje, tačiau pastaruoju metu šias pozicijas užėmė Turkija. Ji tapo didžiausia džiovintų abrikosų gamintoja ir eksportuotoja.

Vartojimas

Paprastai džiovinti abrikosai būna be kauliukų. Tai puikus gardžių patiekalų ingredientas! Džiovintus abrikosus prieš vartojimą rekomenduojama pamirkyti šaltame vandenyje ir smulkintus vartoti košių ar pusryčių dribsnių gardinimui, maišyti į blynų tešlą, dėti gaminant vištienos patiekalus ar daržovių troškinius, desertus, maišyti į šviežių daržovių ir žalumynų salotas, kramsnoti vienus.

Džiovintų abrikosų batonėliai

1 puodelis šviežių ar džiovintų datulių; džiovinti abrikosai – 1; 2 valg. š. chia (ispaninių šalavijų) sėklų, ¼ arb. š. malto cinamono; 1 puodelis moliūgų sėklų; 2 valg. š. tarkuoto baltojo šokolado. Visus ingidientus sutriname elektriniu smulkintuvu, sėklas stambiau, gautą masę perkelkite į skardą, vienodai išlyginkite paviršių, atvėsinkite ir supjaustykite. Skanaus!

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra informacinio – rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius ir konsultuokitės su gydytoju.

 

 

 

 

Svoris g.

,

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Natūraliai džiovinti abrikosai”